Testépítés

A testépítés kulissza titkai! Hogyan kell mindenféle szerek nélkül, szép és esztétikus izmot növeszteni..., hogy mindenki megirigyelje!

Reklám

Reklám

Friss topikok

  • anima_trix: szerintem a 10-15 kiló 15 nap alatt az nagyon drasztikus a szervezetnek. én inkább úgy vagyok vele... (2012.08.02. 12:44) Gyors fogyás, levél diéta

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Reklám

Reklám

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Vádli, non-stop

2012.05.29. 15:04 - tothlajos

Címkék: izom vádli non stop hárdkór makacsizom

A szívós izom

A vádlit egész nap használod. Járás, futás, lépcsőzés: gyakorlatilag napi szinten egy alacsony intenzitású, magas ismétlésszámú, afféle állóképességi edzést végzel rá. Nem nehéz belátni, hogy csakis extra mértékű terhelésre, vagy inkább sokkolásra fog növekedéssel válaszolni - hiszen minek növekedjen valami olyantól, amit így is játszi könnyedséggel teljesít, nem igaz?

Az alábbi technika nem bonyolult, még csak nem is hárdkór (és nem állítjuk azt sem, hogy feltaláltuk a spanyolviaszt), de ha végigcsinálod, meg fogod érteni, miért kapott helyet a cikkek között. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag nulla eszközigénye van. Ez pedig jó hír, úgy az otthon edzőknek, mint azoknak, akik szerényebben felszerelt terembe járnak, sajnos ugyanis a spórolás egyik áldozata gyakran pont a jó kis vádligép szokott lenni. 

A gyakorlat

A feladat rendkívül egyszerű. Állj fel akármire, ami lehetővé teszi, hogy a vádliemelést el tudd végezni. Lehet ez egy lépcsőfok, egy pad, egy valamilyen dobogó ami a teremben van, bármi, amire rá tudsz állni, és a sarkad le tud lógni hátrafelé. Olyan helyet keress, ahol meg tudsz támaszkodni, hogy ne kelljen az egyensúlyozással foglalkoznod. 

Állj féllábra. Kezdd mondjuk a jobb lábaddal. Végezz 20 koncentrált ismétlést - engedd magad mélyre, de ne rugózz az alsó ponton, és a csúcsösszehúzódásig meg se állj. Ez a sorozat egyébként elég egyszerű lesz így elsőre. Ha megvagy, csere, jöhet a bal láb, itt is 20 ismétlés. Ha vége, akkor jöhet ismét a jobb láb, de pihenő nélkül. Végezz 19 ismétlést. Ezt már érezni fogod. Csere, jöhet a bal. Pihenő nélkül ismét a jobb láb, ezúttal 18 ismétléssel... És így tovább. A 18 már fájni fog, 17-nél pedig szerintem elkezdek majd csuklani. A dolog pikantériája az, hogy az ismétlésszám csökkenésével a pihenőidő is fokozatosan csökken. Végezz annyi sorozatot, amennyit csak bírsz, folyamatosan csökkentve az ismétlésszámot az előírt módon. Elsőre elég lesz 17-ig ;) Ha már nagyon megy, akkor használhatsz nehezítésnek kézisúlyzót, de helyes technika mellett erre egy darabig nem lesz szükséged. 

Fontos megjegyezni, hogy ez a technika csak akkor fog működni, ha szabályos ismétléseket végzel, nem pedig rugózol, és félismétlésekkel dolgozol, ahogyan azt sokan teszik! 

Mostantól nem ürügy, hogy nincs vádligép otthon, vagy a teremben - égesd szét az izmaiat, hadd induljanak növekedésnek, hogy aztán nyáron ne legyen ciki a rovidnadrágból kikandikáló két kis pipaszár láb!

A bejegyzés trackback címe:

https://kondititkok.blog.hu/api/trackback/id/tr64553073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása