Testépítés

A testépítés kulissza titkai! Hogyan kell mindenféle szerek nélkül, szép és esztétikus izmot növeszteni..., hogy mindenki megirigyelje!

Reklám

Reklám

Friss topikok

  • anima_trix: szerintem a 10-15 kiló 15 nap alatt az nagyon drasztikus a szervezetnek. én inkább úgy vagyok vele... (2012.08.02. 12:44) Gyors fogyás, levél diéta

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Reklám

Reklám

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Alapozó edzés

2012.07.12. 07:23 - tothlajos

Címkék: edzés váll fázisok izomcsoport alapozó edzés .izom

a23.jpgAlapozó edzés kezdőknek Az alapozó edzés férfiaknak csak az első „fázisban” elegendő, később ahhoz, hogy fejlődni tudjunk elengedhetetlen a váltás másik fajta edzés típusra.

Az alapozó edzésen tapasztaljuk saját testünk bíróképességét izmonként és izomcsoportonként. Ha már edzünk, akkor érdemes szériákban - ismétlésekben - dolgoznunk, azzal is jobban fejlesztjük az izmokat, több aminot termel és vérbőséget okoz az adott területen. A szériában végzett gyakorlatot meghatározza, hogy tulajdonképpen mire is gyúrunk. Van aki szálkásítani, fogyasztani vagy éppen vastagítani akar. A több hasonló gyakorlat egy „menetben” fogyaszt. Ezt kb. 15-20 x 4-es széria. Ez már elég ok a kifáradásra, és ezt mindegyik mozgás csoportnál ismételjük meg. Ekkor áll be az izom és kezd fogyni a zsír. A sok ismétlésbe azért kell hagyatkozni, mert a zsír, mint vésztartalék használódik fel a szervezet számára, elsőnek az izmokat kezdi lebontani. A kevesebb ismétlésben már szálkásítást érünk el, kisebb súlyt használva. Vastagítani már nagy súllyal és kevesebb széria számmal lehet.

Na, hát ezen már átmentünk, akkor jöhet maga az edzés, voltaképpen mi is az, hogyan működik, milyen a felépítése.

images.jpgAz elején mindenki kap egy „sablon” tervet. Ez még a magán edzőnél is így van, mert még nem tudjuk, hogy mi a legjobb számunkra és tesztelnünk kell önmagunkat. Általában egy héten 3 edzés van, de van ahol azt mondják, egy nap edzés, egy nap pihenő. Kinek hogy...

Az elején izomcsoportokra edzünk. Az első két edzés a felső testre, a 3. pedig a lábra és fenékre összpontosít.

Az első edzésnapokon mindent ki kell próbálni, hogy leteszteljük magunkat. A legtöbb esetben ez így van. Egy vagy két hét után váltunk izomcsoport edzésre.

Most jutottunk el az első „rendes” edzésnapra, ahol már tudatosan készülünk izmosabbnak vagy vékonyabbnak lenni. Már tudjuk, mi jó nekünk, mennyit bírunk. Kezdjük a mell és tricepsz fejlesztésével. Ezeket azért jó egyszerre edzeni, mert egybevág a kettő. Ha ellentétes izmokat is elkezdenénk gyötörni, akkor az egésznek nem lenne semmi értelme, hiszen szinte visszadolgoznánk és nem lenne sok haszna.

Bár erősödnénk, de nem olyan módon, ahogy akarnánk valójában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondititkok.blog.hu/api/trackback/id/tr734646945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása