Testépítés

A testépítés kulissza titkai! Hogyan kell mindenféle szerek nélkül, szép és esztétikus izmot növeszteni..., hogy mindenki megirigyelje!

Reklám

Reklám

Friss topikok

  • anima_trix: szerintem a 10-15 kiló 15 nap alatt az nagyon drasztikus a szervezetnek. én inkább úgy vagyok vele... (2012.08.02. 12:44) Gyors fogyás, levél diéta

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Reklám

Reklám

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Tiltólista

2012.07.12. 07:12 - tothlajos

Címkék: cucc étrendkiegészitő tiltólista D-vitamin A-vitamin E-vitamin K-vitamin gyógytápszer táplálékkiegészitő

Tiltólista Ma is főleg az interneten lehet találkozni olyan növényekkel, amik kifejezetten károsak az egészségre és tiltólistán vannak, de ennek ellenére a forgalmazók nem törődnek ezzel.

A középkorban divat volt a hölgyek szemébe csepegtetni egy kis nadragulya levet, aminek hatására kitágult a pupillájuk. A nadragulya is tiltólistán szerepel. Bár ezek nem szerepelnek egyik étrend-kiegészítő receptjében, mégis van néhány igen káros növény, amit előszeretettel beletesznek a termékekbe. Ilyen pl. az ördögcérna és az orbáncfű. A forgalmazó azt állítja, hogy javítja az állóképességünket. Nehéz betiltani mindegyik szert, mivel a felelősség a gyártóé, akik meg könnyedén kifizetik a büntetést. Ezért a külföldi cégek termékeire nincs garancia! Sőt! Ott még rosszabb a helyzet, mert a 27 tagállamból csak 5-6 kérvényez engedélyszámot a termékhez, a többinek szabad piaca van! Elképesztő, de igaz!

Magyarországon körülbelül 2500 tápkiegészítő van és naponta 5 új jelenik meg a piacon, főleg az interneten. Az uniós csatlakozás óta már nem kell engedélyt kérni, elég csak elég bejelenti, ha új cucc van.

Különbségek az étrend-kiegészítő, tápszer és gyógytápszer között: ne aggódjunk, mindegyik élelmiszer készítmény! Az étrend-kiegészítőknek egyetlen hivatása az ételekből hiányzó anyagokat pótolni, nem gyógyhatású készítmény, nem is gyógyszer és sokszor nem is rendelkeznek azzal a hatással, amit a dobozra ráírnak. A tápszerek közül említeni lehet az olyan fajtákat, amelyek anyatej helyettesítők, vagy roboráló hatásuk van, sőt még gyógyító célra kifejlesztett terméket is lehet találni köztük. Ezeket kizárólag a beteg emberek részére fejlesztették ki, akik anyagcsere zavarral küszködnek. Ezeket szigorúan ellenőrzik, kizárólag gyógyszerészek állíthatnak elő és forgalmazhatnak, vagyis 0% kockázat! A gyógytáp termékei hiányzó anyagokat pótolnak konkrét betegségekre kifejlesztve. Ezek nem helyettesítik egymást, normális rendszeres táplálkozás mellett kell őket fogyasztani.

A következő nyomelemek ha benne vannak bármilyen termékben, akár csak egy is belőlük, rögtön betiltják: ón, szilícium, nikkel, bór, vanádium.

A vitaminokat nem könnyű túladagolni. A legtöbb ilyen jellegű készítmény vízben oldódik fel, így amire már nincsen szüksége a szervezetnek vizelettel távozik. A napi 500-1000 mg-nál több c-vitamin már megterheli a vesét, szerencsére, ritka esetben. Inkább a zsírban oldódóak a veszélyesebbek, legjobban az E-vitamin, de az is csak gyengébb májfunkciónál. Zsírban oldódik az A-, E-, K-, és D-vitamin is, csak orvos vagy gyógyszerészek ajánlásával lehet szedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondititkok.blog.hu/api/trackback/id/tr114646937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása