Testépítés

A testépítés kulissza titkai! Hogyan kell mindenféle szerek nélkül, szép és esztétikus izmot növeszteni..., hogy mindenki megirigyelje!

Reklám

Reklám

Friss topikok

  • anima_trix: szerintem a 10-15 kiló 15 nap alatt az nagyon drasztikus a szervezetnek. én inkább úgy vagyok vele... (2012.08.02. 12:44) Gyors fogyás, levél diéta

Archívum

Linktárak

Strandok Állás és Munka www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

HTML doboz

Reklám

Reklám

Reklám

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Őssejt

2012.07.12. 06:56 - tothlajos

Címkék: edzés gyógyszer izom csontvelő anyag Őssejt

Őssejt Bizonyára mindenki hallott már az őssejtről. Sokan csak hallomásból ismerik, de igazából nem tudják hova tenni, mit is jelent ez?

Az őssejt valójában egy olyan sejt, ami még nem lát el bizonyos fajta funkciót, nem differenciálódott, még bármi válhat belőle. Ilyen a megtermékenyített petesejt is, ami 14 napig nem kezdi megosztani a sejteket.

A sejtek először osztódni kezdenek, előbb 2, majd 4 és végül 8 teljesen egyforma sejt alakul ki, amik még nem határolódnak el. Eddig még ki lehet nyerni belőlük az őssejtet, illetve ekkor szoktak beleavatkozni az embrió életébe, ilyenkor osztják ketté, hogy egypetéjű ikrek szülessenek.

Ezután már hólyagcsírát alakítanak ki maguk körül, de ezek nem képesek teljesen az emberi szervezet létrehozására, ebben segítségre van szükségük. A csontvelőben és a köldökzsinór vérben található, ezektől kissé eltérő őssejtek már képesek bármilyen funkciójú sejté átalakulni. Ez miért is jó? Hát mivel a hibás vagy hiányzó sejtjeinket pótolni képes, mert a hibás területre beültetve képes átalakulni a kellő működésű sejtté.

A köldökzsinórvérben találhatóak a tiszta, fiatal sejtek, amit születéskor könnyű „levenni”. Ezt már bármikor az élete során, ha úgy adódik, fel tudja használni. Felnőtt korban a csontvelőből nyerik ki az őssejteket. Gyógyszereket adnak, ami arra készteti őket, hogy kijussanak a véráramba, ahonnan már könnyen elérhetőek lesznek. A különbség csak, hogy ezek már valamennyivel öregebbek, mint a köldökzsinór és a kezelés szövődménnyel járhat.

Külföldön már régóta alkalmazzák daganatos betegségeknél a programot, hazánkban eddig száz ilyen eset történt. Jelenleg a szívbetegeknek próbálnak segíteni. Láthatólag javul az állapotuk, de még hosszútávon nem tudják, mi fog történni.

Az őssejteket lehet csak egy bizonyos területre vagy akár az egész testre alkalmazni. Amerikában és Japánban már tudják szaporítani is ezeket. Erre akkor van szükség, ha a sejtszám nem elegendő oda, ahova alkalmazni szeretnék. Folyamatosan kísérleteznek, kutatnak, hogy minél több területen tudják használni az őssejteket.

Naponta hallani áttöréseket, talán még mi is megéljük azt a időt, amikor nem gyógyszerekkel, hanem őssejtekkel gyógyítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondititkok.blog.hu/api/trackback/id/tr754646924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása